Министър Денков: Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев

Министър Денков: Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев

Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев. Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени. Това заяви пред журналисти

Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев. Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на образованието и науката Николай Денков в отговор на въпрос дали би приел да стане министър на образованието в следващ, редовен кабинет.

С Кирил Петков и Асен Василев винаги сме имали чудесни контакти, но когато става дума и за коалиционни преговори, там вече стоят други въпроси, посочи Денков.

Той каза, че това, което е чул като анонс за разговорите с коалиционните партньори, които предстоят, е, че първо трябва да се обсъдят темите, приоритетите, и тогава да се види кой може да ги изпълни.

„Нека видим какви ще са темите. За мен това в момента не стои като тема изобщо. Представете си, че приоритетите, които коалиционните партньори сложат, не са тези, които аз смятам за правилни“, коментира Денков.

Той уточни, че неговата сила е в това, че е експерт в науката и висшето образование.

По отношение на тестовете за коронавирус и връщането на децата в училище министър Денков каза, че в цялата училищна система трябва да има съгласие между учители, директори, родители, за да се случат планираните промени. „Така стана за учениците от първи до четвърти клас, когато учители и родители се разбраха за най-доброто решение. Сега социалните партньори имат своите резерви, затова продължаваме да обсъждаме всякакви варианти, като основният принцип е ясен – приоритет са първи-четвърти клас“, подчерта министърът.

Той информира, че за тях тестове има, осигурени са до края на следващата седмица.

Очакваме следващите доставки. По думите на министъра, за големите ученици, когато се появят тестове в складовете, те веднага ще бъдат разпределени в училищата. Няма ги в момента в складовете и ги няма най-вече, защото на дистрибуторите им трябва време да осигурят необходимите бройки, каза министър Денков.

Според него въпросът не е в средствата, такива има. След като вече се опарихме един-два пъти, докато не видя тестовете в склада, никакви планове не можем да направим. За сметка на това, организацията е такава, че в деня, в който се появят тестовете, на следващия вечерта те са вече във всички училища, каза служебният министър на образованието.

COMMENTS

WORDPRESS: 0