Мария Габриел оповести приоритетите в управленската си програма, поиска оставката на Гешев

Мария Габриел оповести приоритетите в управленската си програма, поиска оставката на Гешев

Номинираната за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС Мария Габриел изложи приоритетите в управленската си програма. Сред тях е и оставката на главния прокуро

Номинираната за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС Мария Габриел изложи приоритетите в управленската си програма. Сред тях е и оставката на главния прокурор Иван Гешев. Тя поиска той да напусне поста си поради уронване престижа на институцията. Габриел залага на правосъдната реформа, приемане на основни закони и механизъм за разследване на главния прокурор, разделяне на КПКОНПИ.
На първо място Габриел посочи съставянето на стабилно правителство и нормализация на работата на институциите. Стабилност във финансовата сфера и публични финанси. Въвеждане на иновации в образованието, акцент върху културата, реформа в здравеопазването са също сред приоритетите на Габриел. „Посланието ми е стратегия на трите А – амбиция, авторитет, ангажимент“, заяви Мария Габриел.
„Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България в Европа – да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент“, коментира номинираната за премиер Габриел.

COMMENTS

WORDPRESS: 0