Мария Габриел към ПП: Разговори може да има, ако преосмислите формата, състава, личностите…

Мария Габриел към ПП: Разговори може да има, ако преосмислите формата, състава, личностите…

Мария Габриел и Томислав Дончев от ГЕРБ направиха изявление в Народното събрание. Припомняме, че Габриел бе излъчена от ГЕРБ - СДС за премиер с първи

Мария Габриел и Томислав Дончев от ГЕРБ направиха изявление в Народното събрание.
Припомняме, че Габриел бе излъчена от ГЕРБ – СДС за премиер с първия мандат, а Дончев е зам.-председател на ГЕРБ.
Изявлението им е първото, след като президентът Румен Радев вчера връчи втория мандат на акад. Николай Денков с думите, че той е опорочен.
Вторият мандат бе връчен на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в присъствието на Асен Василев, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова.
„Разговорите не са в ледена епоха. Няма обаче слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете.
Разговори може да има само, ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието.
За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази тотално и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих.
Нека бъде ясно – разочарованието в обществото е огромно, недоверието в партньорите ни е огромно, страхът в администрацията е потресаващ.
От тази криза се излиза само с усилие за доверие от страна на всички участници в обществено политическият живот и цел. И ако истинската цел е да стабилизираме държавата и да се погрижим за хората, то всеки трябва да направи крачка назад и предложим решение – работещо решение, което да носи обединение и стабилност.
Мандатоносителят е на ход да търси и намери подкрепа“, каза Мария Габриел.
„Уважаеми колеги, сменете подхода. Ако искате, вземете пример от нас. Ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси“, призова от своя страна Томислав Дончев.
„Имаме война между институциите. Не може с 15% от народните представители да бъде получена цялата власт. Не е демократично. България трябва да има работещо правителство“, допълни той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0