Крадци от Украйна влязоха в съд бургаския съд със синини

Крадци от Украйна влязоха в съд бургаския съд със синини

Двама украински престъпници - Руслан Добровски и Денис Шейтанов, които са заподозрени в над 10 кражби, пристигнаха с белезници и под конвой в Съдебнат

Двама украински престъпници – Руслан Добровски и Денис Шейтанов, които са заподозрени в над 10 кражби, пристигнаха с белезници и под конвой в Съдебната палата на Бургас, пише „Флагман“.
Районният съд в Бургас трябва да гледа мярката им за неотклонение.
Прокуратурата ги иска зад решетките, защото все още събира доказателства по досъдебното производство и ги подозира в някои от най-големите домови кражби, извършвани в региона през последните месеци. Ако бъдат признати за виновни ги грози присъда от 3 до 15 години затвор.
Направи впечатление, че и двамата са насинени. Според твърденията им от полицаите – налагали ги с електрошок.
Тандемът украински крадци действал в Бургас обиграно, доказаха техен обир за над 100 хил. лв.
Руслан Добровски и Денис Шейтанов, които са извършвали подобни престъпления и в родината си, са задигнали само от един апартамент – в ж.к.“Изгрев“ над 100 хил. лева.
ОД на МВР в Бургас е претърсило три адреса, за които имало информация, че са използвани от крадците. Открити са множество инструменти за отключване и разбиване на врати – шперцове, отвертки, пили, къртачи – общо 135 броя, както и валута от различни видове – 118 хил. долара, 40 хил. евро , 20 хил. лева и други парични единици, чийто произход и в момента се установява
Част от сумите и предметите, отнети от жилищата, се съхраняват в двете квартири, както и на трето място, ползвано също от украинка. Много бързо се изразходвали откраднатите суми, например след кражбата веднага закупуват 2 Айфона за 5 хил. лв.

COMMENTS

WORDPRESS: 0