Костадинов: Имам 10-годишна забрана за влизане в Украйна, можеха да ме убият!

Костадинов: Имам 10-годишна забрана за влизане в Украйна, можеха да ме убият!

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов заяви на брифинг днес, че е получил забрана да влиза в Украйна за 10 години. Това се е случило до

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви на брифинг днес, че е получил забрана да влиза в Украйна за 10 години.
Това се е случило докато е бил на посещение в Молдова, а след това и в град Болгоград в Украйна. Там той се е срещал с различни хора, но Костадинов заяви, че не може да каже кои точно, тъй като се опасява за техния живот.
„Аз бях предаден от собствената си държава“, подчерта неколкократно той по време на брифинга. По думите му, е бил под дулото на четирима въоръжени войници в рамките на около час. Бил е сниман няколко пъти, а на въпроса му защо се случва всичко това, му било отговорено, че имат информация от българското разузнаване, че е председател на проруска партия в България.
„Когато ми върнаха паспорта ми заявиха, че трябва да се благодаря, че ми се е разминало само с черния печат. В извънредното положение, каквото сега е установено в Украйна, за такова нещо присъдата е разстрел. Тези, които ме предадоха не помислиха ли за хората, с които аз се срещнах в Болгоград. С някои от тях се запознах при визатата ми там, сега може да страдат заради това“, каза още Костадинов и се закани, че ще търси отговорност от „предателите“, защото скоро „Възраждане“ ще управлява държавата.
Той заяви още, че може да няма документиран износ, но България изнася оръжие към Украйна.
„Правителството ни вкарва във война“, допълни лидерът на „Възраждане“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0