Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП

Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова подава оставка. Това е първоначалната, но неофициална информация от заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. "Изча

Лидерката на БСП Корнелия Нинова подава оставка. Това е първоначалната, но неофициална информация от заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.
„Изчаках окончателните резултати и оценявам този за БСП като катастрофален. Затова има много причини – и обективни, и субективни. Моля да приемете всичко, които ще кажа от мое собстмено име, а не като ангажиране на партията“, обясни Нинова. Като обективни причини тя посочи машинния вот и коронакризата.
Но има и субективни и те са много, което е разговор вътре в партията. Отговорността я поемам аз изцяло. „От вчера една група ми иска оставката, но тя го прави от 5 г., друга група звъни и не иска оставка и ме подкрепя. Но е абсолютна изненада, че служебното правителство ми иска оставката чрез Антон Кутев. И членове на инициативния комитет на Радев ми изпратиха писмо. Да не се занимават с партийни въпроси, а инициативният комитет да си гледа балотажа. Поемам цялата вина и отговорност за това, че мълчат“, коментира още Корнелия Нинов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0