Корнелия Нинова остава начело на БСП

Корнелия Нинова остава начело на БСП

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.
Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата гласуваха „Против“ оставката на Корнелия Нинова, а 20 гласуваха „Въздържал се“.
Корнелия Нинова остава председател на Българската социалистическа партия.
Показахме, че сме свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение
Това заяви Нинова след като делегатите на Конгреса не приеха оставката ѝ.
„Уважаеми другарки и другари,
Излязох от времето, което се водеше дискусията за оставката, защото помислих, че така е възпитано. Да не попреча с присъствието си на някого, ако иска да каже нещо спокойно.
Благодаря ви. От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство.
Благодаря ви за доверието. Това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия.
Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа.
Благодаря на всички. Пожелавам ви да сте здрави! И на работа!
“, каза още Нинова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0