Кирил Петков: Време е след 32 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него

Кирил Петков: Време е след 32 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него

Без работеща прокуратура не можем да постигнем нулева корупция, заяви Кирил Петков на излизане от президентството. Следващият премиер отбеляза, че пар

Без работеща прокуратура не можем да постигнем нулева корупция, заяви Кирил Петков на излизане от президентството. Следващият премиер отбеляза, че парламентарното мнозинство позволява да се смени ръководството на КПКОНПИ и това ще бъде направено.

„Върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния властови модел, наследен от 12-годишното авторитарно управление, да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, които те пораждат, да изхвърлите задкулисието от държавата“, заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата за съставяне на правителство на Кирил Петков, който е номиниран за премиер от първата политическа сила в парламента – „Продължаваме промяната“.

Петков му върна директно папка с имената на бъдещите министри и обеща да не губи нито миг. Надяваме се още в понеделник това правителство да бъде реалност и така да бъде за следващите 4 г., допълни той.

Заедно с Кирил Петков на „Дондуков“ 2 дойдоха шефът на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров и номинираните за вицепремиери Асен Василев и Калина Константинова.

„Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. В тези усилия ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората.

Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни“, каза президентът.

Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси навън са другите предизвикателства, отбеляза още Румен Радев.

„За мен е чест и огромна отговорност да поема тази папка от вас. Идвайки насам, една гражданка ми каза: Вие ни накарахте да повярваме отново. Тази отговорност я приемаме присърце“, каза Кирил Петков.

„Вие започнахте промяната на площада преди месеци, сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него.

Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация и място за завръщане, а нашите майки и бащи – като място за справедлива пенсия и старини. Ще вложим всичките си усилия тези обещания и надежди да станат реалност“, обеща бъдещият премиер.

COMMENTS

WORDPRESS: 0