Кирил Петков с коментар за зелените сертификати, енергетиката и бюджета на прокуратурата

Кирил Петков с коментар за зелените сертификати, енергетиката и бюджета на прокуратурата

Цялото правителство иска зеленият сертификат да отпадне, важно е това да се случи, когато няма риск за здравната система. Това заяви премиерът Кирил П

Цялото правителство иска зеленият сертификат да отпадне, важно е това да се случи, когато няма риск за здравната система. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел в отговор на въпроси, свързани с вътрешната политика.
По отношение на протестите, готвени от „Възраждане“, Петков беше категоричен, че протестът е част от демокрацията и важна форма на комуникация на обществото, но не трябва да се използва от подмолни движения на хора, свързани с криминалния свят. Премиерът добави, че е налична информация за хора от криминалния контингент, които да бъдат включени към протеста, за да се опитват да правят провокации. МВР в момента разглежда всеки сигнал.
Кирил Петков коментира и думите на президента Румен Радев за ситуацията в енергетиката. „Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще бъдат постигнати много добри резултати, категоричен беше премиерът. „За мен нещата се движат в правилната посока“, заяви Кирил Петков и даде пример – с февруарските фактури бизнесът вече усеща допълнителната помощ от държавата, като подкрепа ще има и през март.
По отношение на изказването на Иван Гешев за намаляването на бюджета на прокуратурата, министър-председателят беше лаконичен: 20 млн. лв., които се прехвърлят от обвинението към БАН, са инвестиция в иновациите и науката. С тях ще бъде подпомогната работата на млади учени. „Бюджетът на прокуратурата е доста голям и в момента. Всички българи плащаме прекалено голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме“, допълни премиерът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0