Кирил Петков няма да е кандидат за премиер

Кирил Петков няма да е кандидат за премиер

Кирил Петков няма да бъде кандидатът на „Продължаваме промяната“ за министър-председател на ново правителство, което партията ще се опита да сформира

Кирил Петков няма да бъде кандидатът на „Продължаваме промяната“ за министър-председател на ново правителство, което партията ще се опита да сформира след като днес президентът Румен Радев връчи мандат.
Това е решено късно снощи от ръководството на ПП. До него се стигна след като от БСП обявиха, че прекратяват разговорите с „Продължаваме промяната“ и ще седнат отново на масата за преговори за съставяне на нов кабинет в рамките на настоящия парламент, само ако се предложи друго име за премиерския пост. Припомняме, че от ИТН пък не искат Асен Василев да е финансов министър.
„Няма да е Кирил Петков, ще предложат друго име, но нека те да съобщят“, посочи в сутрешния блок на bTV Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“. Човекът е от „Продължаваме промяната“, каза той, но отказа да коментира дали номинираният в 1 часа след полунощ е действащ депутат.
Фаворит за премиер е сваленият наскоро шеф на парламента Никола Минчев. Силно лоби в ПП има финансовият министър в оставка Асен Василев, както и на икономиката Даниел Лорер. Останалите спрягани засега имена са шефът на ПГ на ПП Андрей Гюров и военният министър в оставка Драгомир Заков.
В 10.00 часа се очаква изявление на „Продължаваме промяната“, на което от формацията да обявят кой е техният кандидат за премиер, който в 17.00 часа днес трябва да получи първия мандат за съставяне на правителство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0