Кирил Петков: Диалогът с БСП продължава

Кирил Петков: Диалогът с БСП продължава

Диалогът с БСП продължава. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след извънредната среща по-рано днес между него и лидера на социалистите Корнел

Диалогът с БСП продължава. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след извънредната среща по-рано днес между него и лидера на социалистите Корнелия Нинова. Срещата бе по настояване на Петков, след като вчера лидерката на левицата обяви, че прекратява преговорите с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство в рамките на 47 Народно събрание. Причината бе изгонването на 70 руски дипломати от страната. Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепят кабинет с премиер Кирил Петков.
Днес обаче премиерът в оставка заяви, че най-важното е усилията да се фокусират върху икономическото състояние на страната.
“Продължихме разговора и това, което трябваше да стане ясно е, че няма еднолично решение за изгонването на дипломатите. Видя се, че периодът е започнал от март”, обясни след срещата Петков. Той призна, че единствената грешка, която е допуснал е комуникационното представяне на събитията. “Трябваше да излезе от и в съответствие с институциите, които са работили по тази теза. Това беше диалогът и той продължава”, каза Петков и допълни, че има неопределими неща, които трябва да бъдат преодоляни. „Въпросът е да се избегне кризисна точка, която не е от толкова голямо значение. Мисля, че диалогът с БСП продължава, защото основните рискове са много по-големи, отколкото кои институции какво участие са взели в едно такова решение”, категоричен бе Петков.
След разговора Корнелия Нинова също коментира ситуацията, но тя бе непреклонна, че БСП ще седне на масата за преговори, ако „Продължаваме промяната“ предложат друг кандидат за премиер.

COMMENTS

WORDPRESS: 0