Кирил Петков „дава“ 7 министерства на ГЕРБ, моли Бойко да се намеси

Кирил Петков „дава“ 7 министерства на ГЕРБ, моли Бойко да се намеси

„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) дадоха извънреден брифинг в 22.00 часа на на който да изяснят какво се случва с преговорите и з

„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) дадоха извънреден брифинг в 22.00 часа на на който да изяснят какво се случва с преговорите и защо се стигна до разрива в преговорите с ГЕРБ-СДС.
„Ротацията беше договорена при определени условия. Съгласихме се предложенията на ГЕРБ, които са полезни за България. За да няма спекулации още преди седмица казах, че нямам претенции да бъда министър на външните работи. Тя се съгласи да работим с други механизми“, заяви акад. Николай Денков.
Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което правим, е да сменим премиерите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и така да продължи управлението. По време на преговорите колегите поискаха допълнителни министерства, готови сме да ги дадем. Сред тях са МВР и Министерството на иновациите и растежа, екологията, образованието, културата. Това каза съпредеседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. И допълни, че при истинска воля реформите могат да продължат.
Ген. Атанас Атанасов призова лидера на ГЕРБ да се намеси. „Предлагам на Габриел да не бърза да връща празна папка утре и сутринта да намерим време да преодолеем различията. Не мога да разбера причините да забуксуват преговорите“, заяви той.
„Всичко вършеше много добре. Готови сме да публикуваме този документ, хората трябва да знаят, че е много добър. Не разбирам защо подписването му се подлага на съмнение. Има технологичен време. Надявам се утре той да бъде подписан.
Минали сме през три преговорни етапа, той е в голяма степен на завършеност. Ако има някакви възражения, ние сме готови да работим по него.
Днес бяхме готови да останем, вместо да даваме пресконференция. Можехме да стоим и да работим по документа. Нямаше никаква причина да се отказваме. Можеше утре да го подпише.
Да излезем пред гражданите и да кажем: Общо е желанието за реформи, това е в основата на продължаването на съвместното управление“, каза Христо Иванов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0