KFC затвори ресторанти, нямали пилешко

Две трети от функциониращите 900 ресторанта на веригата KFC в Обединеното кралство са затворени. Причината-недостиг на пилешко месо, което е основна

Две трети от функциониращите 900 ресторанта на веригата KFC в Обединеното кралство са затворени. Причината-недостиг на пилешко месо, което е основна част от менюто на ресторантите. закрити са заведения на практика в цялата страна- Лондон, Уелс, Бристъл, Съфолк.

Това стана ясно от заявление на компанията в Туитър. Причината за липса на пилешко месо е в доставчика. миналата седмица KFC сменила доставчика си и новият явно не се е справил както трябва.

„Пилетата преминаха пътя край нас, но не влязоха в нашите ресторанти“, пишат в социалната мрежа от компанията. Те признават, че доставката на месо в 900 ресторанта не е лесна работа и се надяват, новият им доставчик да се справи за десетина дни.

Затварянето на ресторантите предизвика бурна реакция на клиенти в социалните мрежи. Един от тях написа: „KFC без пилешко месо! Какво ли ни чака след това?“. На това друг потребител отговори с ирония: „Какво те чака ли? Ще станеш по-здрав и ще боледуваш по-малко“.