Изплащането на пенсиите ще започне на 9 май

Изплащането на пенсиите ще започне на 9 май

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за месец май ще започне на 9 май и ще продължи до 20 май, съобщиха от Националния осигурителен инс

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за месец май ще започне на 9 май и ще продължи до 20 май, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ). Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.
От 3 май започва и изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през март 2022 г.
Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2022 година.

COMMENTS

WORDPRESS: 0