Издирват 12-годишно дете с аутизъм в Перник

Издирват 12-годишно дете с аутизъм в Перник

12-годишно момче е изчезнало в района на Профилакториума в Перник в петък следобяд. "Малкият Александър е изчезнал в района на Профилакториума. Призо

12-годишно момче е изчезнало в района на Профилакториума в Перник в петък следобяд.
„Малкият Александър е изчезнал в района на Профилакториума. Призоваваме веки, който има информация или е видял детето да се свърже с полицията в града, която също се включи в издирването. Детето е облечено със сив суитчер и носи със себе си розова плюшена играчка“, съобщават от Общинската администрация в града.
Доброволци са се включили в издирването на момчето, но засега без успех. С падането на нощта търсенето става все по-трудно и все по опасно за детето. Те призовават гражданите всеки, който може, да се включи в издирването.
„Майката отдавна е избягала и е оставила детето само на грижите на бащата, който за съжаление има известни двигателни затруднения заради заболяване. Въпреки това полага усилия, грижи се за детето си и в дадения случай го е завел на разходка, защото то е пък обратното – има свръхдвигателна активност, да се поразходи детето и в един момент наистина е изчезнало“ уточни пред БНТ директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.
В претърсването се включиха и 10 специалисти със специално оборудване.
„С напредване на времето ще става все по-трудно.“, отбеляза кметът на Перник Станислав Владимиров.
Издирването ще продължи с надежда, че Александър е добре и чака да бъде намерен.
Изчезнал на 11 ноември 2022 г. от района на профилакториума в град Перник. Облечен със сив суичър, носил е розова играчка. Детето страда от форма на аутизъм.
Телефон за връзка с дежурната част на полицията в Перник 076/676370

COMMENTS

WORDPRESS: 0