Huawei Mate 30 ще излезе без Google Play, Google Maps и Gmail

  Тази седмица стана ясно, че предстоящият Huawei Mate 30 най-вероятно ще бъде лишен от определени приложения на Google и може би

Huawei Mate 30 ще излезе без Google Play, Google Maps и Gmail

Тази седмица стана ясно, че предстоящият Huawei Mate 30 най-вероятно ще бъде лишен от определени приложения на Google и може би дори от достъп до платформата на Android.

В петък, 30 август, Reuters разкри, че флагманът все пак ще бъде с инсталиран Android, но няма да разполага с Google Play, Google Maps, Gmail и някои други услуги на Google.

Това е наистина разочароваща новина за Huawei и феновете на марката, но е и може би най-голямото предизвикателство за китайската компания до момента.

Проблемът ще засегне най-вече продажбите на компанията в западните държави, след като тези в Европа и САЩ спаднаха с до 40% след въвеждането на търговските рестрикции от страна на САЩ.

В Китай обаче Huawei продължава да бележи ръст в продажбите си и отсъствието на услугите на Google едва ли ще се окаже решаващо за потребителите там.

Въпреки липсата на някои ключови приложения на Google, всеобщото очакване е, че телефонът ще може да предложи всичко друго, което можем да очакваме от смартфон през 2019 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0