Христо Иванов хвърли оставка, оттегля се и от депутатското си място

Христо Иванов хвърли оставка, оттегля се и от депутатското си място

Съпредседателят на „Да, България“ Христо Иванов подаде оставка след вчерашните избори за Европейски парламент и Народно събрание. Новината обяви самия

Съпредседателят на „Да, България“ Христо Иванов подаде оставка след вчерашните избори за Европейски парламент и Народно събрание. Новината обяви самият Иванов на брифинг днес.
С този краен акт той поема отговорност за слабото представяне на ПП-ДБ на изборите 2в1 вчера.
Решението е взето след заседание на Националния съвет, който е приел оставката на Иванов.“Особено след войната стана ясно, че България не може да си позволи да се носи по течението без реформаторски правителства, които не решават дълбоките проблеми като корупцията. Не можахме да убедим избирателите си в правилността на този курс. Тази неспособност и неуспех да мобилизират обществена подкрепа вървеше с това, че бяхме представяни като службогонци. Този резултат е причина аз да се отдръпна. Някои хора биха могли да намерят причина да продължат.
Тази политическа линия беше взривена от ГЕРБ, прилепяйки се към Пеевски. Теренът, на който можеше да се води тази политика, беше изгорен“, заяви Иванов и очерта тежка перспектива за страната, но видя надежда в това, че половината от избирателите им, които са оттеглили подкрепата си, не са я дали на друг. Иванов увери, че ще остане на терен и ще се опита да направи всичко възможно да върне доверието в партията. „Аз приемам тяхната присъда. С днешния акт показвам, че искам тяхното извинение, заради всичко, с което съм ги разочаровал“, каза Иванов за решението на избирателите, които не са гласували за „Да, България“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0