Главният прокурор на Македония: Тезата за тубите е спекулация

Главният прокурор на Македония: Тезата за тубите е спекулация

Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея, заяви главният прокурор на РС Македония Любомир Йовески пред Би Ти Ви и обясни, ч

Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея, заяви главният прокурор на РС Македония Любомир Йовески пред Би Ти Ви и обясни, че по време на огледа на изгорелия автобус на АМ „Струма“, той е видял пластмасови туби, които не са изгорели.

Главният прокурор обясни, че в момента в Македония се взима биологичен материал от роднините на загиналите, за да се извършат ДНК тестове и да се идентифицират телата. Той заяви, че македонската прокуратура ще се задейства, едва след като случаят бъде проверен от българските обвинители, защото няма да открият нищо паралелно. За момента македонската и българската прокуратура си сътрудничат добре, каза още Йовески.

Все още не се знае дали причината за катастрофата е човешка грешка или неизправност на автобуса. По думите му фаталният автобус е нов, едва на три години, като през октомври е минал технически преглед.

COMMENTS

WORDPRESS: 0