Гешев внесе в парламента искане за сваляне на имунитета на депутат от ПП

Гешев внесе в парламента искане за сваляне на имунитета на депутат от ПП

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С.

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С. (Бел. на редакцията – Рена Стефанова).
На 13 декември миналата година е образувано досъдебното производство за престъпление по чл. 343а, ал. 1, вр. с чл. 343, ал. 1 б. „б“, пр. 2-ро от Наказателния кодекс. На пешеходна пътека в нарушение на Закона за движение по пътищата Стефанова е ударила пресичаща жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда.
В хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство.
С решение на ЦИК от 19.11.2021 г. Р.С. е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура.
Образуваното досъдебно производство е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на Р.С., съгласно чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

COMMENTS

WORDPRESS: 0