ГЕРБ поиска още министри, акад. Денков: Има правила, списъкът ще бъде излъчен от нас

ГЕРБ поиска още министри, акад. Денков: Има правила, списъкът ще бъде излъчен от нас

ГЕРБ са поискали още техни министри да бъдат включени в проектокабинета „Денков“, в който е оповестено само името на Мария Габриел като бъдещ вицепрем

ГЕРБ са поискали още техни министри да бъдат включени в проектокабинета „Денков“, в който е оповестено само името на Мария Габриел като бъдещ вицепремиер и министър на външните работи. Това потвърди кандидатът за премиер от ПП-ДБ Николай Денков пред БНР, като уточни, че не са склонни да се съобразят. В същото време Денков заяви, че преговорите с ГЕРБ-СДС вървят нормално:
„Нормално! Малко търпение. Трябва да приключим, да имаме целия списък. Ще го обявим. Трябва да мине през националните съвети.
Разбира се, че има желание (от ГЕРБ), но ние имаме определени правила. Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, както стана дума, трябва да бъдат утвърдени и от двете страни“, напомни Денков.
Все още няма яснота кога ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, допълни пред журналисти в парламента Николай Денков.
Заседание на националното ръководство на „Демократи за силна България“, които са част от коалицията на „Демократична България“, ще решава дали да подкрепи ротационното правителство, съобщи лидерът Атанас Атанасов:
„Ще вземем решение, ще го съобщим, но разбира се, ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство. Задължително ще го направим“.
Те ще са само от „Продължаваме промяната“. Единственият член на кабинета, излъчен от ГЕРБ ще е Габриел. Демократична България се дръпнаха и нямат членове на кабинета.

COMMENTS

WORDPRESS: 0