ГЕРБ: Някой прибира 10 млн.лв. на ден, затова поскъпват горивата у нас

ГЕРБ: Някой прибира 10 млн.лв. на ден, затова поскъпват горивата у нас

През последната една година няма изменения на цените на горивата на борсите, няма изменение на акцизите и на ДДС. А горивата у нас са много по-скъпи -

През последната една година няма изменения на цените на горивата на борсите, няма изменение на акцизите и на ДДС. А горивата у нас са много по-скъпи – с 36 и 37 процента са скочили цените на дизела и най-масовия бензин. Това заявиха на брифинг от ГЕРБ.
„Защо за последните шест месеца бензина и дизела скочиха с 1 лев. Защо купуваме евтин петрол от Русия, а плащаме скъп американски брент. Един лев на литър някой ни дере и си ги прибира в джоба. Ако заредите 40 литра, в нечии джоб влизат 40 лева. 10 млн. литра горива се продават на ден у нас, което означава някой да прибра само от това по 10 млн. дневно“, заяви Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.
„Трансферът на един депутат предизвика по-бурни реакции в държавата, а 1 лев отгоре върху литър гориво не вълнува никой в тази държава. Все едно да сложиш в пощенската кутия на някой безплатни билети за кино, а след това да му обереш апартамента. Така ми изглеждат нещата“, коментира от своя страна Томислав Дончев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0