Ердоган: Песенният конкурс „Евровизия“ застрашава традиционното семейство!

Ердоган: Песенният конкурс „Евровизия“ застрашава традиционното семейство!

Държавният глава на Турция атакува песенния конкурс "Евровизия", обвинявайки ежегодното събитие, че насърчава "неутрализирането на половете" и застраш

Държавният глава на Турция атакува песенния конкурс „Евровизия“, обвинявайки ежегодното събитие, че насърчава „неутрализирането на половете“ и застрашава традиционното семейство, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.
В реч, произнесена след заседание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган определи участниците в конкурса като „троянски коне на социалната корупция“ и заяви, че правителството му е имало право да не допуска Турция до участие в паневропейския поп конкурс от 2012 г. насам.
Това беше очевидна препратка към швейцарския певец Немо, който по-рано този месец спечели 68-ия конкурс за песен на Евровизия с „The Code“ – поп-рап ода за пътя на певеца към приемането на небинарна идентичност. 24-годишният певец стана първият небинарен победител в конкурса, който отдавна е приет като убежище от ЛГБТК общността.
„На такива събития стана невъзможно да срещнеш нормален човек“, твърди Ердоган, чиято управляваща Партия на справедливостта и развитието намира корените си в ислямското движение в Турция и чието правителство през последните години стана по-малко толерантно към правата на ЛГБТК.
„По-добре разбираме как сме взели правилното решение, като сме държали Турция настрана от това позорно състезание през последните 12 години“, каза той.
Ердоган също така осъди сериозния спад на раждаемостта в Турция като „екзистенциална заплаха“ и „катастрофа“ за страната.

COMMENTS

WORDPRESS: 0