Един задържан при опит за разбиване на банкомат, двама се издирват

Един задържан при опит за разбиване на банкомат, двама се издирват

Разбиха банда за обири от банкомати. Инцидентът е станал тази нощ в София, съобщи БНТ. Към 3,30 часа е постъпил сигнал за обир на банкомат в голям тър

Разбиха банда за обири от банкомати. Инцидентът е станал тази нощ в София, съобщи БНТ. Към 3,30 часа е постъпил сигнал за обир на банкомат в голям търговски център на „Цариградско шосе“. В 3,25 е станало разбиването, а крадците са задържани в крачка, тъй като полицията е работила по вече получена информация, че се готви нещо подобно.

Автомобилът, с който са пристигнали крадците до магазина, също е бил краден – в архива за издирвани автомобили от тази есен на 7-мо РПУ в София е.

Двама от тях са успели да избягат пешком, а задържаният е бил застигнат от полицаите. Полицията няма информация за втори автомобил, с който да са успели да избягат.

Успели са да откраднат няколко лаптопа от самият магазин, а самият банкомат е непокътнат. Опитът за обир обаче се е оказал неуспешен.

Проведена е специализирана полицейска операция на служители на секторите „Кражби“ и „Кобра“ в СДВР, както и служители на ГДНП. Реално банкоматът, за който се предполага, че е бил основна цел, е непокътнат.

По неофициална информация тримата са чужди граждани – молдовци и стоят зад други случаи с разбити банкомати в София.

Днешният обир прилича по начина на извършване на начина, по който работи друга група, но на този етап полицията се въздържа от изводи, докато тече разследването, стана ясно още на брифинга на полиция тази сутрин.

Припомняме, през 2017, 2018 и 2019 година имаше серия от обири, включително чрез взривяване, в страната. Най-големият брой случаи бяха от София, но пък заловени имаше в Стара Загора. Полицията имаше съмнения за няколко банди, които работят в България, предимно от молдовци. Имаше и случай на бягство на двама молдовци от затворническо общежитие.

COMMENTS

WORDPRESS: 0