Две бебета са били разменени в софийска болница, едната майка отказва съдействие

Две бебета са били разменени в софийска болница, едната майка отказва съдействие

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в нач

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница.
Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица, съобщи „24 часа“.
Заради съмнение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала да бъде направен ДНК тест. Той потвърдил, че пеленачето, с което се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила.
Младата жена сигнализирала здравното заведение, което започнало вътрешна проверка. Установено било, че номерът на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.
Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.
Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.
За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да ѝ бъде направен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.
Очаква се намесата на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските им родители.

COMMENTS

WORDPRESS: 0