Дрогиран шофьор предложи 10 000 евро и златен часовник на полицай

Дрогиран шофьор предложи 10 000 евро и златен часовник на полицай

Мъж, предложил огромен подкуп на полицаи от „Пътна полиция”, е бил арестуван в 2 часа тази нощ в София. Това съобщава NOVA. Той е тестван за употреба

Мъж, предложил огромен подкуп на полицаи от „Пътна полиция”, е бил арестуван в 2 часа тази нощ в София. Това съобщава NOVA.
Той е тестван за употреба на наркотици, а пробата се оказала положителна.
За да бъде заличено всичко и да си тръгне, той предложил подкуп в размер на 10 хиляди евро, както и златен часовник от скъпа марка.
Шофьорът е отведен до болница. Очакват се кръвните му проби.
„Около 1.00 часа получихме сигнал за възникнал скандал на кръстовището на булевардите „Дондуков“ и „Мария Луиза“. Трябваше да тестваме шофьорите за наркотични вещества и употреба на алкохол. Единият от тях се оказа положителен за 3 вида наркотици – канабис, амфетамин и метамфетамин. Закопчахме с белезници водача и го поставихме в патрула“, разказа медиите младши инспектор Александър Каленски, единият от полицаите, задържали мъжа.
Сирийският гражданин помолил служителите на реда да му отхлабят белезниците, защото го болели ръцете.
„В момента, в който понечих да го откопчая, той държеше в ръцете си две пачки с по 50 евро и ги избута към мен, като заяви, че сумата е 10 000 евро, че желае да е свободен и помоли да му върнем свидетелството за управление, тъй като му било изключително необходимо. Веднага докладвахме на началника на групата, той уведоми дежурната част, на място пристигна екип от 5-о районно и описа банкнотите“.
Впоследствие шофьорът е транспортиран към токсикологията. По време на пътуването заявил, че има в себе си още 3000 лв. и златен часовник, които също предложил на полицаите. Мъжът е задържан в Пето районно управление и е санкциониран за извършеното нарушение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0