ДПС предложи свикване на Велико Народно събрание

ДПС предложи свикване на Велико Народно събрание

Свикване на Велико Народно събрание предложи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ днес на брифинг. Той лансира идеята на фона на политическата криза и трус

Свикване на Велико Народно събрание предложи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ днес на брифинг. Той лансира идеята на фона на политическата криза и трусовете в съдебната система у нас.
„Свидетели сме на тотален разпад на държавността. Не функционира нито една власт по Конституцията на Република България – нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната. Всеки записва всеки, всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме навън в очите на нашите партньори. Заприличахме на анимационна държава“, заяви Карадайъ и припомни, че още преди година и половина от ДПС предложиха промени в Конституцията. „Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за съдебна реформа, са нужни и действия. А такива дълбоки реформи без промени в Конституцията няма как да станат. Затова в тази ситуация предлагаме свикване на Велико народно събрание“, категоричен бе Карадайъ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0