ДПС постави проблемите на хората при консултациите при президента

ДПС постави проблемите на хората при консултациите при президента

На миналите консултации предрекохте, че ще постигнем отново същия резултат и се оказахте прав. Още тогава призовавахте за нов поглед върху политически

На миналите консултации предрекохте, че ще постигнем отново същия резултат и се оказахте прав. Още тогава призовавахте за нов поглед върху политическия процес на страната. Вие заложихте във вашата предизборна кампания на необходимостта да се търси диалог, разум и компромис и според мен това е една от причините да заслужите присъствието и в този парламент като партия с голям парламентарен опит. Това заяви държавният глава Румен Радев в началото на консултациите с представители на ДПС.
Радев посочи две важни задачи пред депутатите от 49-ото Народно събрание. Той изтъкна необходимостта от съставяне на редовно правителство. Според него другата първостепенна задача е законодателната дейност на парламента, особено Закона за държавния бюджет.
“Ще се радвам възможно най-скоро да бъде съставено правителство, но има риск да няма кабинет. Провалът на законоданелната дейност ще застраши нашата европейска перспектива. Има закони, които не търпят повече отлагане”, категоричен бе държавният глава и уточни, че бюджетът ще бъде внесен от служебното правителство, защото не е ясно кога ще бъде формирано редовно такова.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни пред президента, че българският избирател е мъдър и след 12-годишното еднолично управление в страната е започнал да създава една и съща структура на Народното събрание, като не овластява никой да управлява самостоятелно.
“Хората имат много проблеми. Ние обиколихме цяла България и в диалог с хората се опитахме да определим дневния ред на обществото, а това са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи”, посочи Карадайъ.
Той увери, че от ДПС ще се опитат да направят дневния ред на хората дневен ред на политиците, и изрази мнение, че след пет избора все още има ненаучени уроци.
„Участниците в политическия процес все още не могат да надскочат партийното и личното си его. Ние призоваваме още от 2016 година за възстановяване на нормалността в политиката в България, което може да се постигне с диалог. Колкото до законодателната програма, виждаме как различни политически субекти разбират различни неща под реформи“, каза още Карадайъ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0