Доган призова за оставките на Пеевски, Летифов, Хамид, Анастасов …

Доган призова за оставките на Пеевски, Летифов, Хамид, Анастасов …

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на: 1. Делян Пеевски – председател на ДПС 2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на: 1. Делян Пеевски – председател на ДПС 2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ 3. Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ 4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ 5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС 6. Радослав Ревански – член на ЦОБ. Това пише в писмо на почетния председател Ахмед Доган, което се разпространява от групата на 17-те, които бяха при него в летния сарай в Росенец.
Доган пише: „Преживяваме сериозна криза в организационния живот на партията. Тази криза е породена от:
– Системно неспазване на Устава на ДПС;
– От грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС (февруари, 2024г.);
– От бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията. Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората.
И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд! При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било. Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е либе за китка“.
„Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешно – партиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян. Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого. ДПС е политическо постижение на всички ни! Преодоляването на тази заплаха изисква радикални политически мерки“, пише още Доган.

COMMENTS

WORDPRESS: 0