Депутатите отложиха решението за зеления сертификат в Народното събрание

Депутатите отложиха решението за зеления сертификат в Народното събрание

Депутатите продължават да протакат темата за зеления сертификат в Народното събрание. За втори път парламентът отложи решението, което силно вълнува о

Депутатите продължават да протакат темата за зеления сертификат в Народното събрание. За втори път парламентът отложи решението, което силно вълнува обществото. Въпросът трябваше да бъде решен още в първите дни на новия парламент. Тогава обаче бе отложен, защото лидерите на парламентарните групи не се разбраха по въпроса.
На днешното първо заседание след ваканцията на народните избраници, председателят на парламента Никола Минчев обяви, че решението отново ще бъде отложено, тъй като темата първо ще бъде обсъдена в ресорната здравна комисия.
По програма бе предвидено въпросът да бъде решен без предварително обсъждане, а директно в пленарна зала, тъй като засяга само организацията на работа в парламента, без да изисква законодателни промени. Като причина за отлагането Минчев обяви: „На председателски съвет беше решено точката да отпадне поради необходимост от корекции в проекта“.
Така обсъждането и решението по предложението на „Демократична България“ в парламента да се влиза само със сертификат, като да се даде възможност и за тестване на входа на Народното събрание, се отлага за обсъждане в здравна комисия и впоследствие за окончателно решение в пленарна зала. Дотогава в парламента депутати, администрация, журналисти, посетители ще продължават да нямат необходимост да представят сертификат за COVID-19 за разлика от редица други места на закрито.

COMMENTS

WORDPRESS: 0