Денков уволни зам.-министъра на МВР Стоян Темелакиев

Денков уволни зам.-министъра на МВР Стоян Темелакиев

Уволних заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в Министерски съвет. Има искания за ост

Уволних заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в Министерски съвет.
Има искания за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще обсъдя въпроса с Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема, отбеляза премиерът.
Той обясни, че по време на протестите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, „което е доста смущаващо“, съобщи novini.bg.
Нямам критика към министъра на спорта. По време на тези мачове той няма преки отговорности. Проблемите идват от лошото управление на футбола, лошата организация на мача и събирането на агитките на едно място, допълни премиерът.
Денков обясни, че е изпратил писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да види тяхното становище. И добави, че ще потърси позицията и на ФИФА.
„Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки“, отбеляза Денков.
Искам да благодаря на всички мирно протестиращи и на полицаите, изпълнили дълга си, без да проявяват насилие в трудната обстановка. Не можем да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег такива, категоричен бе Денков.
Премиерът възложи на главния секретар Живко Коцев да проведе максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. „Имената им трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнение от службите от МВР“, допълни още той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0