Делян Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония!

Делян Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония!

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски по повод

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски по повод думите на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски: „ще се заемем със задачите си тук и ще чакаме да дойде някой разумен, с когото да можем да разговаряме, а на българския премиер да се зададе въпросът от какво България е отстъпила“.
„Думите на лидер на партия с претенции от съседната ни държава, че ще чака “по-разумен премиер” са абсолютно недопустими и неприемливи. Няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път.
Искам да се обърна към г-н Мицкоски – Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България. От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България.
Напомняме, че като държава България направи изключително много с подкрепата си за Северна Македония, чието място трябва да бъде като член на ЕС“, каза още Пеевски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0