БСП започна преговори с ДБ за съставяне на правителство

БСП започна преговори с ДБ за съставяне на правителство

БСП започнаха преговори с „Демократична България“ (ДБ) за съставяне на правителство. „За нас е важно да декларирате воля за създаване на правителство

БСП започнаха преговори с „Демократична България“ (ДБ) за съставяне на правителство.
„За нас е важно да декларирате воля за създаване на правителство, ако имате такава. От „Има такъв народ“ направиха конструктивни предложения за допълване на управленската програма, която изработихме“, заяви в началото на разговорите Корнелия Нинова.
„Благодарим ви, че в тази трудна ситуация сте се нагърбили с отговорността да съставите правителство. Радваме се, че стъпваме на програмата, която заедно изработихме по време на консултациите с „Продължаваме промяната“, които получиха първия мандат за съставяне на правителство“, каза Христо Иванов.
„Предизвикателствата и кризите пред, които е изправена България са много по-големи от различията, които имаме. Рискът България да остане без парламент през зимата е много голяма. Това не бива да се допуска“, обясни и Атанас Атанасов.
„От „Продължаваме промяната“ бяха категорични, че ще се произнесат за премиера, когато имаме съгласие по политиките и програмата. Вероятно другата седмица ще пристъпим към обсъждане на кабинета“, уточни Корнелия Нинова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0