БСП предлага ГД ПБЗН да излезе от структурите на МВР

БСП предлага ГД ПБЗН да излезе от структурите на МВР

Вчера в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Бойко Рашков обясни, че се обмисля излизане от структурата на МВР пожарната безопасност. Парла

Вчера в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Бойко Рашков обясни, че се обмисля излизане от структурата на МВР пожарната безопасност. Парламентарната група на БСП и АБВ отдавна работим по тази тема и имаме възможност да предложим на обсъждане излизането от структурата на МВР на ГД “Пожарна безопасност и защита на насилието”. Това заявиха от БСП на брифинг днес.
Бойко Клечков каза, че ще се инициира експертна среща с коалиционните партньори, защото тази тема не е залегнала в коалиционното споразумение: “Ние заставаме зад идеята да се създаде Държавна Агенция “Защита на населението” като в нея да влязат “Пожарна безопасност и защита на населението” и ГД “Национална система за спешни повиквания”.
Предложението е ДА да бъде подчинена на министър-председателя. От БСП бяха категорични, че служителите ще запазят присъдения им ранг, както и категорията труд. Обучението на служителите ще продължава да се случва в МВР академията.
Като мотиви за преструктурирането посочват, че МВР не е министерство за хуманни дейности.

COMMENTS

WORDPRESS: 0