Борисов за ротацията: Не виждам повече компромиси назад, които ГЕРБ може да направи

Борисов за ротацията: Не виждам повече компромиси назад, които ГЕРБ може да направи

След пет избора решихме да направим НЕкоалицията с ПП-ДБ. Приехме бюджета, Плана за възстановяване, а след подписания меморандум това се превърна в ра

След пет избора решихме да направим НЕкоалицията с ПП-ДБ. Приехме бюджета, Плана за възстановяване, а след подписания меморандум това се превърна в работеща структура. Няма по-добро. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи новини.бг.
Колегите от ПП-ДБ имат непремерени думи и действия, после трудно се отричат и перифразират. За разлика от тях, аз днес няма да чертая червени линии, каза още той.
Не можем постоянно да чуваме условия или червени линии, които ако не изпълним, нямало да има ротация. Имаше изказвания, че ако Денков не е външен министър, нямало да има ротация. Денков ще е вицепремиер със специален статут и е записано, че той ще бъде министър на образованието, допълни Борисов.
„ПП-ДБ искали да има външен министър, за да имат „излаз“ към света. Контрааргумента, който им казах е, че когато Асен Василев предложи само министри на ПП-ДБ за икономическото и финансовото министерство, няма ли да имат излаз? Когато Асен Василев е представител на ECOFIN, един от най-важните съвети, не е ли излаз към света? Когато министърът на енергетика участва във всички регионални и геостратегически проекти, не е ли излаз? Когато Тодор Тагарев участва в срещи на НАТО и ежедневно е в разговори с най-силните евроаталантически партньори, не е ли излаз?“
„Ако ПП-ДБ вземат енергийно, финансово, икономическо и спортно министерство, а сега искат и външно, аз какво да кажа на симпатизантите на ГЕРБ, които са ни поставили на първо място? Направихме голям компромис, от първа политическа сила си дадохме мандата, премиера, министрите. Помните как бяха назначавани областните управители – ГЕРБ имат 9, всички останали са техни, както и зам.-областните управители!“
Не виждам повече компромиси назад, които ГЕРБ може да направи – изходът е Мария Габриел премиер и външен министър, а Денков специален вицепремиер и министър на образованието.
„Питайте Кирил Петков как ПП-ДБ и „Възраждане“ управляват във Варна. Не сме се разбирали за нищо в София. Кметът и първата политическа партия правят мнозинствата. Когато показват такава импотентност, месеци наред София е в хаос, борят се кой да е кмет Бонев или Терзиев. Разбира се, че искам нови избори. Излиза, че Васил Терзиев не е кмет, той си е купил изборите. Купени избори правилно ли е да има? След като има данни, че има манипулации. Нашето предложение е да закупим нови електронни устройства – такива, каквито има в Щатите, за да решим този проблем с флашките“, коментира лидерът на ГЕРБ.
„Сутринта се видях с акад Денков. Представи един нелош план за земеделието. До този момент имам спор с тях само за външния министър“, каза Борисов.
„Вас медиите не ви интересува, че срещу 50-60 000 лв. можеш да си свършиш всичко в спортно министерство. Там корупцията е доказана. Но си траете.“

COMMENTS

WORDPRESS: 0