Борисов при Румен Радев: Няма как да се състави правителство

Борисов при Румен Радев: Няма как да се състави правителство

Две седмици минаха от последните предсрочни парламентарни изброи, които ви отредиха да сте първа политрическа сила. Поздравявам ви с този резултат, ко

Две седмици минаха от последните предсрочни парламентарни изброи, които ви отредиха да сте първа политрическа сила. Поздравявам ви с този резултат, който ви натовари с отговорността да формирате мнозинство и да съставите правителство. Това заяви президентът Румен Радев при консултациите с ГЕРБ – СДС.

Продължават да се правят анализи и а се въртят няколко въпроса – защо българите масово не излязоха да гласуват? Какъв е хода на преговорите и как оценявате възможностите за съставяне на правителство, попита Радев.

„Ниската избирателна активност е нещо, което притеснява всички. Има усещане за пренасищане и състезание между партиите заради честите избори. Резултатите на ГЕРБ са добри, водим с 11% над прекия ни съперник. Партиите не могат да излязат от предизборната си реторика. Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и червени линии. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му правителство няма как да се състави с втория и третия мандат. „Избирателите на ГЕРБ-СДС не искат тя да побеждава, а да получават Денков и/или експерти. Не искат друг да ни представлява. Не искат предпоследният да казва какво да става. Не виждам как може да се случи нещо с друг освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но от ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство. Чувам само заклинания и кой колко е велик“, каза още Борисов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0