Борисов е категоричен: Не е честно към народа са се губи време. Без подкрепа отиваме да избори

Борисов е категоричен: Не е честно към народа са се губи време. Без подкрепа отиваме да избори

Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. В името на държавата сме готови на всякакв

Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да бъде осъзнато и от другите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.
Отричайки възможността за какъвто и да е диалог, дори среща между контактните групи, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което, видно, също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия, заяви Борисов.
Това не е честно към народа, да се губи време. Няма да е честно ние да правим правителство на малцинството. Да правим с втория мандат, който също няма да е подкрепен. След това да се залъгваме с третия мандат. Ако преди връчване на мандата не успеете да договорите, няма смисъл. Вместо да се продължава с тази агония, да отиваме на избори“, поясни Борисов.
„Днес Ананиев се изпуснал. Казал, че трябва да подкрепим втория мандат. Така му дошло. На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпуска. Мерете си приказките. Когато говорите нещо, обяснявайте защо го правите“, ядоса се Борисов.
„Те се самосвалиха. Слави Трифонов всеки ден им говореше за корупцията. Но все пак има хора, които ги харесват ПП. Вчера най-добронамарено отидохме на среща с БСП.
Само чуваме какво безплатно ще се предлага. 2 години чакаме едно нещо по-добре направено от нас. Днес Белокопитово пуснаха. Нали го няма, какво откриваш. И на тях им неудобно – не е лесно да се правиш на маймуна. Има възможности да се спре летенето надолу. Тактиката на Асен Василев е „ГЕРБ ни свали“.
Не, Слави Трифонов и Гроздан Караджов ви свалиха. При тези ще имаме 5 млрд. лв. лихви. Това са две магистрали „Хемус“. 5 млрд. лв. повече ще платим на банкерите. И те са давали банкет, че са втори. Ние им оставихме 12 млрд. лв. фискален резерв. Ако тези пари ги имаше сега в бюджета, веднага на малцинство правителство. Българите не можаха да разберат какво са причинили тези хора.
Затова разговорите трябва да минават през финанси. Апелирам да предложите на останалите партии да се приеме закон, който да удължи действието на този бюджет. И служебното правителство да има възможност да плати пенсиите. Щам ще си играем, ние ще поискаме 30% увеличение на пенсиите.
Нито липсва сила, нито самочувствие. Въпреки стъргането, лъжите и измами, народът ни нареди първи. Хората ни казаха: „Съберете си по идеи, направете нещо, за да спасите народа. Съчетайте младост, сила“. Много е важно в парламента да не се отвръща на провокациите“, каза Борисов.
„Изборите свършиха. А някои продължават да се упражняват върху парапета. Не това е най-важното. Всички са вперили очи в нас. Покажете, че съединението прави силата“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0