Борисов: Ако на 8 март не се разберем с ПП-ДБ, отиваме на избори

Борисов: Ако на 8 март не се разберем с ПП-ДБ, отиваме на избори

ПП-ДБ вече са в предизборна кампания, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви, че дава още няколко дни на некоалиционните си партньори, за да ос

ПП-ДБ вече са в предизборна кампания, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви, че дава още няколко дни на некоалиционните си партньори, за да осмислят позициите си и да работят по предложеното от ГЕРБ коалиционно споразумение. Той ги упрекна, че използват парламента и парламентарните комисии за предизборна кампания. Според Борисов следващите парламентарни избори ще са за регулаторите.
„Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, а с коалиционно споразумение, затова ние ще проявим хладнокръвие. На 5 март ще представя коалиционното споразумение на партията – на ГЕРБ, на 6 март ще го дам на ПП-ДБ да го четат, след това имаме конгрес в Букурещ. На 8 март Денков и Габриел ще са приключили с оценките на министрите и може да говорим. Ще оставя преговаряща група и на 8 март, ако сме се разбрали – вървим напред. Ако не сме, гласуваме оставката на Денков и отиваме на избори“, посочи Борисов.
„Спокойно и търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите“, допълни още лидерът на ГЕРБ и уточни, че „в споразумението ще бъде разписано как ще работят регулаторите, МС, съдебна система – всичко“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0