Студено, но сухо време за Коледа

В началото на коледните празници ще е студено, но валежи не се очакват. В низините ще има мъгли, повече слънце ще грее над планинските райони. Н

В началото на коледните празници ще е студено, но валежи не се очакват. В низините ще има мъгли, повече слънце ще грее над планинските райони. На 26-и ще се затопли, но облачността ще се увеличи и ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. Това съобщи Симеон Матев от TV-MET.
В сряда мъглите ще се разсеят, но от запад на изток ще започне да превалява дъжд. По-съществени валежи ще има в Южна и Източна България. По високите части ще вали сняг. В четвъртък ще е ветровито. От северозапад на югоизток валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. Максималните стойности на термометъра ще са между 6 и 11 градуса. Облачно, със слаб до умерен западен вятър и топло за сезона с около и над 10 градуса ще е в петък. В събота ще се заоблачи. В последния ден от седмицата преваляванията първо ще са от дъжд, но от север ще се спуска студен въздух и в северните райони на страната и по високите полета ще премине в сняг. Преваляванията постепенно ще спират от 22-и.

COMMENTS

WORDPRESS: 0