Цяла България потъна в мъгли

Днес отново на много места в низините и котловините ще има мъгли, на места трайни. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидро

Днес отново на много места в низините и котловините ще има мъгли, на места трайни. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Средната и висока облачност временно ще намалее, но по-късно през деня от запад отново ще започне да се увеличава и през нощта срещу сряда в западните райони ще превали дъжд. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Максимални температури между 5° и 10°, в местата с трайна мъгла по-ниски, в София около 2°.
Над Черноморието също ще има мъгли или ниска облачност, но след обяд видимостта ще се подобрява. Средната и висока облачност, временно ще намалее. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 7° – 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала.
Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще се увеличава. Без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0