ГЕРБ и АБВ подписаха споразумение за партньорство

ГЕРБ и АБВ подписаха споразумение за партньорство, след като ГЕРБ и РБ подписаха коалиционно споразумение. Вече благодарих на колегите от Патр

ГЕРБ и АБВ подписаха споразумение за партньорство, след като ГЕРБ и РБ подписаха коалиционно споразумение.
Вече благодарих на колегите от Патриотичния фронт, които подкрепиха прогрмната декларация, сега благодаря и на АБВ, които направиха същото, каза лидерът на ГЕРБ след подписването.
Ако БСП не беше паднала толкова много на изборите, ние първо щяхме да говорим с тях. Но в случая, аз благодаря на колегите от АБВ, с които доста дълго говорихме. Преговорите с АБВ са водени в парламента пред всички медии, и мисля, че път подобна коалиция, подобно управление се прави за първи път, каза още Борисов. От подписаното споразумение между АБВ и ГЕРБ, поемаме ангажимента да подкрепяме програмната декларация. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов след подписаното споразумение за коалиционно партньорство с ГЕРБ.
Той поздрави преговарящите от всички партии затова, че са изработили документ, срещу който е трудно да се възрази. „Мисля, че това е най-добрата програмна декларация, но успоредно с това искам да подчертая факта, че в нея са отразени голяма част от нашите предложения. Може би около 40 предложения, които касаят различни сфери – от проблемите ни в изборното законодателство, енергетиката, здравеопазването.
Първанов подчерта, че АБВ запазва правото си да отстоява своите позиции, където не са постигнали съгласие – данъчна система, ДДС върху лекарствата. „Всяка различна позиция ще бъде отстоявана, когато сме изчерпали диалога“, заяви Първанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0