Плевнелиев не обмислял вето върху ратификацията на дълга

Не обмислям налагане на вето на ратификацията за дълга. Не може да се прави паралел между ситуацията с връщането на бюджета на правителството "

Не обмислям налагане на вето на ратификацията за дълга. Не може да се прави паралел между ситуацията с връщането на бюджета на правителството „Орешарски“ и днешното решение. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, който бе гост на официалната церемония, на която Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи своите награди за отговорен бизнес 2014. „Изпитвам задоволство от може би финала на днешния дълъг парламентарен ден, защото обобщителните думи на представителите на различни политически сили показаха, че те осъзнаха колко е важно дебатът да бъде национално отговорен, а не излишно политизиран. Това, че беше намерено широко политическо съгласие с ясни аргументи, и това, че министърът на финансите подробно разясни за какво става въпрос, в крайна сметка доведе до един логичен край“, заяви Плевнелиев.
Той посочи, че иска да окуражи всички политически партии в българския парламент. „В последните 4 месеца сме свидетели на промяна. Тя е за добро. Излишното и безпринципно политическо противопоставяне, като че ли отстъпва на по-качествен дебат в парламента“, допълни Плевнелиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0