Ще вали и през следващите дни, температурите остават същите

През нощта в по-голямата част от страната ще продължи да превалява дъжд, на места в Дунавската равнина примесен със сняг. В Източна България ще

През нощта в по-голямата част от страната ще продължи да превалява дъжд, на места в Дунавската равнина примесен със сняг. В Източна България ще се задържи ветровито.
Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, по Черноморието до 8-10 градуса. Атмосферното налягане слабо се понижава.
Преваляванията в Централна и Източна България ще продължат и утре през целия ден, като по-значителни ще са в югоизточната част от страната. Около и след пладне в северозападна ще спират, а в югозападна облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен източен вятър.
Дневните температури ще са само 1-3 градуса по-високи от сутрешните стойности, в повечето места от 3 до 8 градуса, по Черноморието и крайните югозападни райони до 10-13 градуса.
По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Ще има и превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 10-12 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, вълнението ще е 4-5 бала.
В планините от Западна България още сутринта преваляванията ще престанат, но по-източно ще продължат, като по-значителни ще са в в Източните Родопи и Странджанската област. Вятърът над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопите все още ще е силен от юг. Температурите ще останат без съществена промяна, на 1200 м.н.в. около 5 градуса, на 2000 м. около 0 градуса, но в Родопите ще са 2-3 градуса по-високи.
В петък времето ще се задържи облачно. В Източна България все още на места ще превалява слабо, но постепенно валежите ще спрат. Вечерта от запад отново ще завали дъжд, в северозападните райони и сняг.
През нощта срещу събота и в събота валежите ще обхванат цялата страна. По-значителни ще са по количество в Централна България. По-късно през деня от запад валежите ще спират.
Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна: минималните между 1 и 6 градуса, а максималните 2-3 градуса в северозападните до 10-12 градуса в югоизточните и югозападните райони.

COMMENTS

WORDPRESS: 0