Софиянки били с най-дългите крака, бургазлийки пък били най-слаби

Най-фините дами у нас се раждат в района на Бургаския залив – бургазлийките са най-слабите жени в страната. Това показва антропологично проучван

Най-фините дами у нас се раждат в района на Бургаския залив – бургазлийките са най-слабите жени в страната. Това показва антропологично проучване на БАН, съобщава bTV. Средното тегло на жените в морския град е 63 кг при средно за дамите в цялата страна – 65 кг.
Софиянките пък са най-дългокраки, като компания в тази категория им правят и представителките на нежния пол от Пловдив и Хасково.
Средното тегло на мъжете у нас е 77 кг. В София и Монтана представителите на силния пол са най-тежки, но те са и с два сантиметра по-високи от средното за страната. Средната височина на българките е 158 см, а на мъжете ни – 171 см.
По-високи от нас са скандинавците, а италианците и французите са с няколко см под нас. Външният вид на съвременния българин пък е като на останалите европейци, са установили учените. Над 80 на сто у нас са брюнети с тъмни очи, а 7 на сто блондините със сини очи. Най-рядко срещаната категория хора имат тъмна коса и светли очи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0