Ахмед Муса Ахмед помагал на чужди джихадисти

Ахмед Мусад Муса е помогнал на двама чуждестранни граждани да достигнат до Сирия и да се бият за "Ислямска държава". Това съобщи по време на зас

Ахмед Мусад Муса е помогнал на двама чуждестранни граждани да достигнат до Сирия и да се бият за „Ислямска държава“. Това съобщи по време на заседанието в Окръжния съд на Пазарджик прокурор Недялка Попова. Съдът гледа искането на шестима от задържаните при акцията на ДАНС през ноември миналата година за проповядване на ислямска война да бъдат освободени от ареста.
Прокурор Попова категорично се противопостави на искането Ангел Симов, Стефан Димитров, Стефан Александров, Светослав Манчев и Ерджан Смаил да бъдат освободени от ареста. Тя обясни, че срещу тях има събрани нови доказателства за престъпната им дейност.
Междувременно през почивката на заседанието адвокат Елвира Панкова съобщи, че единствената жена, която бе задържана от ДАНС – Александрина Ангелова, е била освободена тайно от прокуратурата от ареста срещу гаранция от 5000 лв. Според адвокат Панкова, Ангелова е дала показания срещу другите задържани и като награда е получила освобождаване от следствения арест. Тя вероятно ще се превърне и в основен свидетел в един бъдещ процес срещу останалите шестима арестувани.
Съдът в Пазарджик продължава заседанието си, още не се е произнесъл дали шестимата мъже да останат в ареста.
Очаквайте подробности

COMMENTS

WORDPRESS: 0