Съпругата на полицая с подкупа: Сашо ще оттегли рапорта си за пенсиониране, няма доказателства за вината му

 53-годишният Сашо Тръпков ще оттегли рапорта си за пенсиониране. Това твърди пред „24 часа" съпругата на пътния полицай, който беше заснет

 53-годишният Сашо Тръпков ще оттегли рапорта си за пенсиониране. Това твърди пред „24 часа“ съпругата на пътния полицай, който беше заснет да взема подкуп от шофьори. „Мъжът ми ли е лицето на корупцията в България? Казали са му да си подпише рапорта за пенсиониране. Той има години за стаж, но в случая не е изявил желание. Бил е в шок“, каза Ваня Тръпкова.
„Няма доказателства за вината му. Този запис истински ли е? Това ще се докаже в съда“, заяви тя.
Тръпков е бил извикан от началниците си още вечерта, след като видеото набра популярност във Фейсбук. Той е подал рапорт за пенсиониране, но най-вероятно ще бъде уволнен и така няма да получи накуп полагащите му се 18 заплати. Срещу него има дисциплинарно производство в СДВР. От полицията не се ангажират със срок кога ще приключи проверката, но обещават да е по-бързо от обикновеното.
Според съпругата на катаджията, няма доказателства за вината на мъжа й, а началниците му в СДВР си правели пиар на негов гръб. „Съпругът ми няма да говори. Неговото физическо състояние не е добро, благодарение на вас, журналистите, за което наистина ви благодаря. Така да се вадят някакви генерални заключения от някакъв клип, без да има доказателства… Не ви прави чест“, заяви Тръпкова.
„Той рапорт за пенсиониране сам не си е подавал. Накараха го неговите началници и след това изопачиха нещата, че той сам си го е дал“, обясни тя.
Според нея, началниците на Тръпков са хвърлили вината върху него. Информацията, че имал и предишни нарушения не била вярна. „Може да се провери дали има такива. Няма нито понижения в длъжност, нито парични глоби“, категорична беше тя.
Тръпкова дори разказа за смела постъпка на мъжа си: „Защо никой не казва, че тоя човек преди три месеца сам хвана група скинари, които пребиваха хора? Забележете, сам ги хвана. Той има похвала от СДВР, тя е четена на техните си разводи от началника на СДВР“.
Тръпков бил с болен крак от един месец заради акция „Зима“. След скандала вдигнал и кръвно. „Аз съм залята с помия до дупка във Фейсбук. Ние нещата няма така да ги оставим, гарантираме ви“, закани се Тръпкова. Семейството вече си е наело и адвокат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0