И втората черна кутия на падналия самолет доказа, че той е свален с умисъл

Втората черна кутия на падналия самолет на "Джърмануингс" доказва версията, че той е свален с умисъл. От данните в нея може да се направи заключ

Втората черна кутия на падналия самолет на „Джърмануингс“ доказва версията, че той е свален с умисъл. От данните в нея може да се направи заключението, че вторият пилот Андреас Лубиц нарочно е разбил еърбъса в склоновете на Алпите. Това съобщи прокуратурата в Дюселдорф.
Заради пагубното му самоубийство, в което загинаха още 149 невинни хора, германските власти ще обсъдят след великденската почивка дали са необходими промени в сигурността на пилотските кабини. Дебатира се и въвеждането на паспортен контрол по летищата вътре в Шенген.
От данните на черната кутия става ясно, че автопилотът е бил нагласен така, че самолетът да се спусне рязко надолу. „На първо четене се вижда, че пилотът в кабината е нагласил автопилота да поддържа курс в посока към планината на височина 30 метра. След това той на няколко пъти е препрограмирал настройките на автопилота, като всеки път е увеличавал скоростта на самолета към неговото разбиване“, съобщават разследващите.
Това потвърждава и разкритията от първата черна кутия. От техните записи стана ясно, че самолетът е управляван от Андреас Лубиц и той категорично отказва да пусне първия пилот в кабината, а управлява съзнателно към склоновете на планината.

COMMENTS

WORDPRESS: 0