Светлозар Лазаров: Има риск от атентат, но не и конкретна заплаха в момента

След атентата в Париж, риска от подобно нападение има риск и за България. След като такова нещо може да се случи във Франция, която е страна-чле

След атентата в Париж, риска от подобно нападение има риск и за България. След като такова нещо може да се случи във Франция, която е страна-членка на НАТО и ЕС, у нас също е възможно. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред БНТ риска от нападение за България.
„Риск има“, заяви Лазаров, но побърза да допълни: „Не разполагам с информация в момента за конкретна заплаха. Той изтъкна, че по принцип страната ни предприема мерки, включително и засилена охрана на границата.
„Това не бива да бъде повод ние да предприемем конкретни мерки, когато няма данни за заплаха“, посочи той.
„Не бива да говорим какво прави МВР за обезпечаването на сигурността след атентата в Париж“, каза главният секретар. Той поясни, че силите на реда взимат мерки срещу това явление, но е по-добре те да не се огласяват.
„Има опасност от навлизане на терористи на наша територия. Затова се взимат мерки за обезпечаване на сигурността по границата ни с Турция“, допълни Лазаров.

COMMENTS

WORDPRESS: 0