Румен Петков: Цветанов не може да бъде съден за отказ на СРС, всеки министър го прави

Аз многократно съм критикувал Цветан Цветанов, но за отказ за прилагане на СРС един министър не може да бъде съден. Това заяви бившият МВР-шеф Р

Аз многократно съм критикувал Цветан Цветанов, но за отказ за прилагане на СРС един министър не може да бъде съден. Това заяви бившият МВР-шеф Румен Петков в студиото на бТВ. Аз също съм отказвал прилагане на СРС, всеки министър го е правил – отговори Петков на въпрос на Антон Хекимян. Това ще го потвърди всеки министър и Емануил Йорданов го каза и други въпреки очевидните ни идеологически различия. Попитан дали не е парадокс, че обвиняват Цветанов за подслушване, а получава присъди за отказ от прилагане на СРС, Румен Петков отговори: „Че кой съм аз да ви опровергавам“.
Припомняме, че Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 4 г. затвор за Цветанов затова, че е отказал използването на СРС.
Червеи има и са на почит и уважение в рибарското съсловие, пошегува се още бившият вътрешен министър по темата за операция „Червеи“. Главният секретар очевидно не е в час. Заобиколили са го, подчерта Румен Петков. Трябва да се разбере кой е заявителят на операцията, какъв е обхватът, какви средства са използвани. Това се разсекретява веднага и то с пълна гаранция, че нищо не е унищожено. Този, който е засекретил това нещо около „Червеите“, той трябва да го разсекрети, посочи Петков. Очевидно, че заявителят не е прокуратурата и остават ДАНС и МВР. Нещата отиват натам, че става въпрос за МВР, каза бившият вътрешен министър. Както става ясно Тодор Костадинов е поискал подслушването – шефът на Вътрешна сигурност, допълни го водещият. Не искам да давам своя принос за създаването на хаос и внушения, има институции, които трябва да кажат всичко, а не да подхвърлят на медиите информации парче по парче, за да се харесат на всичките, каза още Румен Петков.
МОЛ е материално отговорно лице. Явно БСП се възприема като търговски обект и една от причините да имаме фундаментални различия е тази. Проблемите на БСП трябва да ги решава неговото ръководство, коментира Румен Петков процесите в левицата. АБВ не пазарува кадри и не краде кадри, отсече той на въпрос дали ще открадне хора от БСП.

COMMENTS

WORDPRESS: 0