Наш автомобил използван за атентат в Сирия

Арабин, който е живял у нас, е изнесъл в Сирия джип, използван от "Ислямска държава" за самоубийствен атентат преди време. Проверка на полицията

Арабин, който е живял у нас, е изнесъл в Сирия джип, използван от „Ислямска държава“ за самоубийствен атентат преди време. Проверка на полицията обаче показала, че колата не е крадена. Това съобщи пред „Хоризонт“ Ангел Бадънков от Сектора за борба с кражбите на коли в СДВР.
След като телевизия „Ал Джазира“ пусна в края на миналата година снимка на джипа – марка БМВ с българска регистрация, за който се твърди, че е използван от терористи, в полицията са направили справка за произхода на колата.
Като направихме справка след тази снимка на този джип с русенска регистрация, Х 5-ицата си е собственост на гражданин от арабски произход, който не я е обявил за издирване. Ние не можем да спрем един собственик на един автомобил да си кара колата, където пожелае. Лице от арабски произход си купува колата и си я закарва в Сирия, и си я предоставя на трети, четвърти лица, и това не е незаконно, защото до момента няма заявление в МВР, че колата му е открадната. Това лице от арабски произход вече не живее на територията на България. В онзи период е живял, но вече не живее на територията на България, коментира Ангел Бадънков от СДВР.
От МВР не разкриват самоличността на арабския гражданин, чиято собственост е бил джипът, който вероятно го е закарал в Сирия и предоставил на терористите. Информации в медиите сочеха, че возилото е било използвано при самоубийствен атентат, организиран от „Ислямска държава“ по време на среща на командирите на една от групировките в арабската страна. От Сектора за борба с кражбите на автомобили в СДВР опровергаха информациите, че български коли масово се изнасят за Сирия и Ирак.

COMMENTS

WORDPRESS: 0