Търсят Сертов в Солун и Халкидики

В Солун и Халкидики гръцките власти издирват бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Това е последната потвърдена информация по случая с мистериознот

В Солун и Халкидики гръцките власти издирват бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Това е последната потвърдена информация по случая с мистериозното изчезване на Сертов. Смята се, че една от любимите дестинации на Сертов е Халкидики, където е обичал да отсяда. Според информирани гръцките власти все още нямат официално писмо от България за издирването на Петко Сертов. До момента комуникациите между двете страни се провеждат устно.
Ако издирваният бъде открит, той ще бъде задържан до пристигане на писмени инструкции от българската държава за по-нататъшни действия, подчертаха за „24 часа“ запознати.
Вчера полицейският аташе на българското консулство в Солун, придружаван от български дипломати, посети генералния директор на полицията в Солун г-н Вайо Хондро. Посещението бе планирано, като на него бяха обсъдени и други въпроси, като например полицейското сътрудничество на България и Гърция по Коледа.
По време на срещата, която се състоя в полицията в Солун, бе обсъдено и издирването на Петко Сертов от гръцката полиция.
То щяло да се насочи и към Света гора, научи „24 часа“. Освен това българските дипломати получиха уверения, че се преглеждат всички камери от гръцка страна от ГКПП Промахон към вътрешността на страната, за да се изясни как и къде г-н Сертов е преминал и накъде се е насочил.
Бившият шеф на ДАНС изчезна на 5 декември. Досега е сигурно, че е изтеглил пари от банка в София, качил се е на „Опел Корса“ и потеглил към Гърция. Колата му бе засечена да минава ГКПП Кулата същия ден и оттогава следите му се губят.
Нищо ново не можем да споделим по издирването на Петко Сертов, каза вчера вътрешният министър Веселин Вучков в парламента. Той не назова и кои са основните версии, по които работят службите. Изтъкна обаче, че МВР няма никакви данни за престъпление, свързано с бившия шеф на ДАНС.
„Ако някой има данни за извършено престъпно посегателство спрямо Петко Сертов, независимо кой е той – негов близък, негов роднина или някои други структури, които се опитват да се ангажират с частно разследване, са не само обществено, но и юридически задължени да информират полицията и прокуратурата“, каза Вучков.
Той обеща в края на седмицата МВР да даде пресконференция, на която да представи всичко, свършено до момента.

COMMENTS

WORDPRESS: 0